Európa

Mit kell látni Lisszabonban?

Szinte fél évig Lisszabonban éltem, és minden nap meglepett. Kezdetben nehéz volt megértenem a várost és látni a szépségét, de végül sikerült, és nekem van ez a szépségem, amelyet a város három útvonalán gyűjtöttek össze. Az útmutató nemcsak azt mondja meg, hogy mit lásson Lisszabonban, hanem azt is, hogyan érezheti egyedülálló légkörét. Jó szórakozást!

Hol van (véleményem szerint) érdemes Lisszabonban élni?
Véleményem szerint Lisszabon központja nagyon rossz a szállásért, olcsó szállodák nagyon rossz minőségűek. Élni fogok Belemben és ingázhatok, vagy valahol a város és a Bel közötti úton. Alternatívaként, ha igen, javaslom Santo Antonio, Campo Pequeno. Ez szubjektív vélemény;)

Időjárás Lisszabonban
Portugáliában általában hűvösebb, mint Spanyolországban vagy Olaszországban. Lisszabon nem közvetlenül az óceánon van, de ki van téve a "nagy víz" humorának, az úszás csak június közepétől szeptemberig kellemes. Lisszabonban nagyon sok felhős és hideg nap van, különösen az esti órákban emlékezni kell egy meleg fedésre. De soha nem nagyon hideg, senki nem hallott a hóról; Lengyelországban hideg, Lisszabon kellemes és kedves.

Sokat az időjárásról, amit itt írtam, a portugáliai csomagolásról.

Lisszabonra költözött
Csomag néhány tisztességes cipő! Lisszabon a magas dombokon van, és sétálgatva õket átölelheti a turistáknak, jó állapotban van ehhez a városhoz. Sajnálatos módon nem javaslom, hogy kisgyermekes embereket a lisszaboni babakocsiban persze, de a túra kínos lehet. Inkább egy kisvárost javasolnék az óceán, Lisszabon közelében, néhány rövid kirándulást a városba.

Itt széles körben írok a Lisszabon, a tömegközlekedés stb.

Élelmiszer Lisszabonban
Az ajánlott pubok Lisszabonban már két nagy bejegyzést hoztak létre (ahol sokat tanulhatok a portugál ételekről és az éttermek szabályairól), az alábbi útmutatásban is megjelöltem az ajánlott helyeket a térképen.

MILYEN LISSZABON
Kezdjük egy dologgal: Lisszabon nem "városnézés". A városok gyakran meglátogatják a térképen megjelölt helyek és műemlékek kész listáját. Lisszabonban nem fog működni, és a monumentumok egyenként történő kitöltésével nagyon csalódott leszel, ezért a következő útvonalakra való vonzás semmiképpen sem kötelező. Lisszabon után sétál, sétál és vándorol. Wazi bátran a sikátorokban ül, ahol a kocsmákban nem angolul beszélnek, akik "utcáikat, parkjaikat, padjaikat keresik". Ez Lisszabon tetszik, a másik pedig az útmutatók és múzeumi polcok oldalán. Megyünk!

Útvonal: Lisszabon
Kezdjük a leginkább "klasszikus", vagyis a Praça do Comércio-val. Egyszer volt egy portugál királyi palota ezen a helyen, de teljesen megsemmisült a földrengésen 1755-ben. Lisszabon körüli séta közben gyakran emlékezünk erre a tragikus eseményre, mert jelentős hatással volt az egész városra. A Praça do Comércio közepén emlékmű van Józef királynak, csak a napokban a földrengés történt.

Nézzük körül a téren, az épületek árkádjai alatt a folyó mentén. Akkor menjünk a Praca do Comercio tetején lévő nagy, diadalíves ív alatt, a Rua Augusta utcán. Mintha valami, akkor bejöhet a tetejére!

A Rua Augusta és a Rossio tér a város központja, ahol rengeteg pub, üzlet és egyéb érdekes hely van a turisták körében, míg jobbra fordulunk jobbra, mert ma az Alfama tervezett! És ahogy Saint Antoni született ebben a kerületben, először az egyházunk van. Antoni az újoncok védnöke Portugáliában, így halálának minden napján, július 13-án tömeges esküvők tartanak a templomban, mert boldogságot hoz a fiatal pároknak. Abban az időben Alfamában is hatalmas ünnep Antoni tiszteletére, látni kell! Ha a szezon más, érdemes kipróbálni a lisszaboni hagyományt: a Szent Antal szobrászat a templom előtt van, egy érmét helyezünk a könyvre, amelyet ő tart, és ha sikerülünk - akkor boldogulni fogunk a szerelemben.

Az Antoni templom mögött a lisszaboni székesegyház Sé áll, amely egy korábbi mecset helyén épült. Portugáliában a 13. századig elfoglalták a móricákat, és eddig még sok nyomot találtunk tevékenységükről. A székesegyház közelében egy festői sárga villamos 28-as szám - nyugodt, az idő eljön.