Afrika

Fokváros: 7 ok, amiért oda kellene menned

Beleszerettem ebbe a helybe. Nagyon magasnak hangzik, de tényleg, ha gyönyörű kilátást, borokat, steakeket, tengereket és hegyeket szeret, szenvedni fog. Nem ismerek olyan embert, aki csalódott volna ezzel a helységgel, és talán a legjobb vallomása és ajánlata, hogy ott menjen. Ha ezek a szavak még nem bátorítottak, add hozzá 7 érvet és néhány fotót, amelyek remélem, hogy megváltoztatják az elmédet.

7 ok, amiért érdemes menned Cape Townba:

1. Élelmiszer.
Valójában megállhatsz ebben a pillanatban - amikor az okok miatt indítok ajánlást. Ha tetszik a tenger gyümölcsei vagy a steak, a bordák merek mondani, hogy nincs jobb hely, ahol enni ilyen finom étel olyan alacsony áron. Cape Town csodálatos éttermeket kínál.

Azok a helyek, amelyekkel egész szívemből lehetőségem nyílt meglátogatni és ajánlani:

Saveur, Simon város, nagyon jó étterem nagyszerű kiszolgálással. Specializálódtak a tenger gyümölcsei, és mint a legtöbb étterem steak és bordák. Ugyanabban a városban található, ahol pingvinekkel rendelkező strand található - így össze tudsz egyesíteni egymást.

2. Strandok.
Szereted a vízi sportokat - búvárkodás, szörfözés? Ez a Cape Town szintén az Ön számára készült. Ez egyike a kevés helynek a világon, ahol merülhet egy ketrecben és csodálhatja a fehér cápákat.

3. Chapman Peak Drive.
Gyönyörűen felújított úton, melynek díja 40 ZAR - 2,5 Euro. Nagyszerű kilátást nyújt többek között a Noordhoek Beach fent említett strandjaira. Kezdetben a Hout-öböl - az öböl, ahol találkoztunk a delfinekkel.

5. Borok.
Ami engem illet, ez talán az egyik legnagyobb meglepetés - a helyi borok minősége és a kiválasztás hihetetlen. Mindent összevéve, mielőtt Dél-Afrikába jöttem, nem isztam jó bort ebben az országban - de tudom miért. Ennek két oka van. Az első az ár - a helyszínen Fokvárosban egy üveg jó bort kell fizetni 3 euró - viccesnek tűnik, ugyanakkor ugyanaz a bor, ha behozta nekünk költsége 10 - 20 euró. Tehát elvben beletartoznak a drágább polcba, ahol a verseny, különösen az európai borok, a munkájuk, és senki sem választja Dél-Afrikából származó borokat. A második kérdés a borok elérhetősége - a szőlőültetvények a Fokvárosi régióban viszonylag fiatalok, 6-15 évesek. A bortermelés lehetősége, különösen a kisebb szőlőültetvényeken, még azt sem teszi lehetővé, hogy azokat exportálják - a legtöbbet közvetlenül a helyszínen értékesítik. Csak két szőlőt láttunk el, amelyek borai Európában találkozhatnak. Ezért, ha Fokvárosba megy, hozzon magával egy nagyobb bőröndöt. Egyes szőlőültetvényekben házhozszállítással rendelhetünk borokat - véleményem szerint ez jó megoldás. Egy üveg finom vörösbor egy csomaggal 15 euróba kerül - sokat? véleményem szerint nem - különös tekintettel a minőségére. Nehéz összehasonlítani ezeket a borokat azokkal, amelyekkel velünk találkozhatunk az online áruházakban. Éppen ezért a borászok annyira hajlandóak borkóstolni. Úgy néz ki, többé-kevésbé hasonlítunk, 2-3 eurót fizetünk arra a lehetőségre, hogy egy adott szőlőültetvényen 3-7 fajta bort próbáljunk ki. Ezen kívül néhány étterem ételeket kínál (sajt, sonka olajbogyó és mások), vagy saját éttermekkel (mint például a fent említett Tokara), és még vendégházakat is kínál.

6. Látnivalók.
Cape Point - a park, ahová bejegyzést fizetnek. Számos útvonal van a part mentén. Jó időre van szükséged - jó napok vannak, de a szolgálatba lépés előtt a hölgyek tájékoztatják az időjárást.

7. Szállás.
A Cape Town nagy lánc- és magánszállodákat és otthont kínál, például az Airbnb-on. 2 éjszakát aludtunk NH Cape Townban Lord Charles, biztonságosan ajánlom ezt a szállodát. Nagyon jó reggeli, tágas szobák és egy hangulatos medence. Azonban a következő 3 éjszakára úgy döntöttünk, hogy házat bérelünk az Airbnb-en - amit szeretnék ajánlani Önnek, különösen akkor, ha 3 vagy több ember utazik.