Dél-Amerika

6 helyet látni Buenos Aires-ben

Ez az argentin város sokkal olaszabb, mint sok olasz város, melyet spanyol temperamentummal szolgálnak fel, nagy agglomeráció európai báját, parrillák szagait, dulce de leche édes ízét.

- Buenos tartózkodása első napján rettegtem. Méret, összetettség, heterogenitás. Ezek a városok egy nagy városban vannak. És ezért kell gondolkodnod.

La Boca a híres Caminito utca színes szimbóluma Buenos, egy kerületi olasz emigránsok. Nagyon kereskedelmi, de festői. A híres labdarúgó stadion közelében, a La Bombonera mellett, a híres Boca Juniors csapattal.

La Catedral Club
A félig sötétben árasztott épület hatalmas barna alakú, bolhapiacos bútorokkal van felszerelve, a falakon függő festmények, monidła, művészeti installációk és szobrok. A tangó minden nap itt táncol.

Palermo Soho
Legjobb a San Telmo kerületben (bárhol gyalogosan) élni, így a legjobb bulik és pubok találhatók a Palermo Soho-ban. A helyet a leginkább "alternatívnak" tekintik Buenos Aires egész területén. Színes falfestményekkel teli.

Tigre
Város a szigeteken, Buenos Aires külvárosában, a Paraná-folyó deltáján. Tökéletes a hétvégi kiruccanáshoz. Elérheti a Tren de la Costa festői vonatát. Érdemes megvenni a hajókirándulást a helyszínen.

Feria de Mataderos
A gauchcha fesztivál minden vasárnap indul 11 (télen) és 18 (nyáron). A tökéletes hely, ahol ajándéktárgyakat vásárolhat, finomságokat és argentin cowboyokat láthat.

Recoleta temető
Mindenki azt akarja látni, hogy hol tartja Eva Perón. És bár a sír maga nem lenyűgöz, sok más - tornyokkal, alakokkal, oszlopokkal - a legtöbbet. Itt vannak a személyiségek.