Ázsia

Szingapúr Egy kis ország, nagy város, nagy siker

Kulturális, gazdasági és politikai, Ázsia növekszik. Elképzelni és megérteni, hogy miért a huszonegyedik század lesz a század a rendkívül változatos kontinens, akkor érdemes menni Szingapúr, egy kis városállam, amelynek sikere megfélemlíti minden utazó.

Csakúgy, mint évszázadokkal ezelőtt Londonban, és az utóbbi évtizedekben a New York City, amely szolgált a szellemi és kulturális központja a tizenkilencedik és huszadik századi nyugati civilizáció világában, ezért is ma, Singapore tűnik hasonló szerepet játszik a folyamatban a folyamatban lévő reneszánsz Ázsiában.

Ázsia egy hihetetlen keveréke a kulturális és hihetetlenül változatos kontinens, ahol élnek egymás mellett nagy és ősi, és rendkívül eltérő, de miután sok közös vonást mutat, civilizációk, amelyek között találunk, mint például az indiai, kínai, muzulmán és a nyugati, amely behatolt s kontinens a szép korszak idején. Ázsiában azonban létezik egy külön hely, ahol harmonikusan és barátságosan egymás mellett élnek egymás mellett a civilizációk.

A szingapúriak 75 százaléka kínai, 15 százalék muszlim maláj, 7 százalék hinduk és 3 százalék marad. Ezen túlmenően, az életében ez az ázsiai metropolisz közel 1,5 millió külföldi, a szakemberek a különböző szakmákban, akik gazdagok e kereskedelmi központ és az üzleti, megvalósítani álmaikat egy jómódú és érdekes az élet.

A gyarmati kikötőtől az ázsiai tigrisig. Szingapúr története
Az egyik legnagyobb ázsiai bevásárlóközpont gyarmati öröksége Szingapúrban jelenik meg ma is. A siker egyik legfiatalabb ország a világon abban rejlik, hogy álláspontja - feküdt a főbb tengeri kereskedelmi útvonal között India és Kína, Szingapúr, a kikötő által alapított látnok Sir Thomas Stamford Raffles, gyorsan megalapozta a mai siker ezen a helyen. Míg a kezdeti Raffles vetettek magot a siker, akkor szépen elkényeztetett paradicsom Eden, amely úgy tűnik, hogy egy város ma, annak köszönhető, hogy premierje egy új, független állam - Lee Kuan Yew'a.

Bár most a város jelképe egy oroszlán, hogy nem csak kiköpte szájából a víz a város központjában, hanem tagja a nevét (Singa jelenti maláj oroszlán volt, pura a város), ez több tigris illik állat összehasonlításokat, amikor a , tele élet és gazdagság, város. Egy tizennegyedik századi szumátrai herceg, aki mitikus történetekben szörnyeteget látott ezeken a területeken, valószínűleg találkozott egy maláj tigrisszel. Az oroszlánok soha nem voltak ebben a világban.

A város, amelynek az oroszlán történelmi jelkép, manapság egy fékezhetetlen ázsiai tigris szerepe.

Végén 1818 fejlesztése során a brit uralom India és abban az időszakban a növekvő kereskedelem Kínával, Lord Hastings kormányzó Indiai kinevezett hadnagy Stamfordowi Raffles'owi az a feladata, létrehozva egy új értékesítési pont a déli csúcsától a Maláj-félsziget.

Az új kikötő fő feladata az volt, hogy megvédje a brit kereskedelmi flottaikat a világ ezen régiójában működő hollandok minden kísérletével szemben. Csak egy évvel később, ezen a helyen volt a harmadik legfontosabb helye a brit gyarmati jelenlétnek a félszigeten. Az első Penang és Malacca, amelyeket 1786-ban és 1795-ben hoztak létre. Mindhárom port már hivatalosan brit gyarmatok sikerült a londoni, 1867-ben tartott csak néhány évtizedben, amikor Singapore alatt japán megszállás, amely szisztematikusan meghódította egész Ázsiában jóval azelőtt, amikor Hitler kezdte háború Európában. Szingapú bukása és a japánok általi átvétele Winston Churchill volt, a legnagyobb katasztrófa és a brit történelem legnagyobb kapitulációja.

Brit impotencia és képtelen ochronienia Singaporeans előtt a japán megszállás, a telepesek veszteséget okozott az arc és a teljes bizalom hiánya részéről a polgárok az adott közelmúltbeli európai pártfogója.

Közvetlenül a Rising Sun Birodalom összeomlása és az egész Ázsia japánok kivonulása után kezdődött egy olyan időszak, amely az új nemzet életre keltette hatását.

A szörnyű háború és megszállás után egész Ázsiában, beleértve Szingapúrot is, magas volt a munkanélküliség, a gazdasági növekedés hiánya, a lakhatási problémák és az általános társadalmi nyugtalanság. Ilyen, ehhez a gyengeség koncentrálódik a harcot a fasizmus ellen, birodalom, született a helyi közösség és a politikai megújulás antikoloniális mozgás.

1959-ben Szingapúr lett a Brit Birodalomban önkormányzati állam.